La Fundació Miguel Gil Moreno i Penguin Random House han convocat la 14a edició del Premi Miguel Gil Moreno de Periodisme per a corresponsals i enviats especials, dotat amb 6.000 euros. Els treballs s’han d’haver publicat o emès entre l’1 de gener de 2016 i el 31 de desembre de 2017 en format paper, àudio, vídeo o digital. El termini per presentar candidatura finalitza el 13 d’abril.

Enguany, com a novetat, s’ha convocat un accèssit dotat amb 2.000 euros per reconèixer el treball de periodistes i/o fixers locals menors de 30 anys, que hagi facilitat el treball de l’enviat especial i la qualitat dels seus reportatges.

El guardó distingeix l’excel·lència professional dels treballs i que comparteixi l’esperit de Miguel Gil Moreno (Barcelona, 1967 – Sierra Leone, 2000) i la seva concepció del corresponsal com a “servidor de la societat, independent, generós, conscient del paper social de la professió al donar compte de les injustícies i dels actes de solidaritat que se li presentin en l’exercici de la seva feina”.