Reusdigital.cat, LaNova Ràdio i InfoCamp.cat han obert la convocatòria de la tercera edició del Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, el qual té per objectiu reconèixer la trajectòria de joves periodistes “compromesos amb la professió, l’honestedat, el compliment del Codi Deontològic, la capacitat d’iniciativa i l’emprenedoria en el món de la comunicació”.

El guardó es dirigeix a periodistes de fins a 27 anys, residents al Camp de Tarragona o les Terres de l’Ebre. Es poden presentar treballs (premsa impresa, digital, ràdio, televisió, fotoperiodisme) tant inèdits com publicats i/o difosos en algun mitjà entre l’1 de novembre de 2017 i el 31 d’octubre de 2018, la temàtica dels quals ha d’estar relacionada amb la demarcació tarragonina. També es pot presentar com a candidatura una trajectòria professional.

Enguany els guardons han estat remodelats. En concret, es concedirà un primer premi dotat amb 900 euros i un segon amb 700. A banda, el premi a la trajectòria també rebrà 900 euros. Finalment, s’atorgarà el nou Premi Òmnium Cultural Baix Camp al millor treball d’un estudiant universitari de Periodisme o Comunicació (dotat amb 350 euros per a material informàtic).

El termini per presentar candidatures finalitza el 4 de novembre, i el veredicte es farà públic a finals de novembre en un acte al Castell de Paborde de la Selva del Camp.

El premi va néixer fa dos anys en memòria del periodista Joan Marc Salvat, mort el desembre de 2015 als 27 anys en un accident de moto.