El proper 1 de juliol finalitza el termini per presentar les sol·licituds a les subvencions per a la realització de documentals destinats a ser emesos a la televisió. Convocats per l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), els ajuts tenen per objecte donar suport a la creació de productes d’alta qualitat destinats als mercats nacionals i internacionals.

Els documentals televisius, que hauran de ser de més de 50 minuts, han d’haver-se acabat entre l’1 de gener del 2010 i el 15 de desembre del 2012. No són subvencionables les sèries documentals, ni com a conjunt ni cadascun dels seus capítols per separat.

Entre altres requisits, els documentals han de tenir garantit el finançament complet del projecte i s’ha d’haver signat almenys un contracte amb un canal de televisió per emetre’l en obert a Catalunya.

La quantia de la subvenció serà del 17% del cost total del projecte, amb un màxim de 24.000 euros, per als documentals en versió original en català o aranès; i del 14%, també amb un topall de 24.000 euros, per als documentals en altres llengües.