El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha posat en marxa la convocatòria de la desena edició dels Premis Gabinets de Comunicació, amb els quals busca reconèixer i impulsar la tasca dels gabinets i els professionals que hi treballen, a més de fomentar els esforços del sector públic i privat per donar accés a una informació veraç i útil.

Enguany els guardons incorporen una nova categoria, el premi a la innovació en comunicació, el qual relleva el del millor pla de comunicació. L’altre guardó escollit pel jurat és el de millor acció comunicativa, estrenat en l’anterior edició. El termini per presentar treballs finalitza el 30 de juliol.

Al premi a la innovació en comunicació s’hi poden presentar aquelles iniciatives desenvolupades durant el 2017 que pel seu caràcter innovador hagin aportat un valor afegit i que puguin demostrar la seva efectivitat i compliment dels objectius.

Per la seva part, el premi a la millor acció de comunicació es dirigeix a experiències i accions comunicatives desenvolupades en diferents formats i canals (vídeos, webs, blogs, diaris digitals, xarxes socials, anuncis, presentacions, etc.), les quals poden formar part d’una campanya més gran o ser només una actuació singular.

Finalment, també hi ha el Premi Portaveu, creat fa quatre anys, destinat a reconèixer la tasca comunicativa d’una persona que s’hagi distingit en aquesta funció en una organització, empresa o institució davant dels mitjans de comunicació i/o l’opinió pública. Aquest guardó s’atorgarà mitjançant un sistema de votació digital dels col·legiats a partir de cinc propostes aportades pel grup de treball de gabinets del Col·legi de Periodistes.

El veredicte dels premis, tots tres de caràcter honorífic, es farà públic a finals de setembre, i l’acte de lliurament tindrà lloc a l’octubre o novembre.