El Palau Robert de Barcelona inaugurarà a mitjans d’octubre Crims. L’exposició, que es podrà visitar fins al gener. La mostra es plantejarà com una experiència immersiva que farà un recorregut pels casos recollits en les tres temporades del programa a la televisió.

D’aquesta manera, Crims continua ampliant formats: va néixer el 2018 a Catalunya Ràdio, dos anys després va fer el salt a TV3, i posteriorment els seus casos es van narrar en sengles llibres (2020 i 2022). El periodista Carles Porta, director de Crims, argumenta el pas a una exposició perquè “hi ha un valor afegit evident en tocar, veure i sentir les coses”.

Organitzada per la Direcció General de Difusió de la Generalitat i ideada i executada per la companyia Zoopa sota les indicacions del propi Porta, la mostra de Crims ocuparà el segon pis de Palau Robert.

Els visitants hi podran viure una “experiència física i interactiva”, convertint-se “en part de la investigació i la resolució” d’alguns dels episodis de Crims mitjançant eines de realitat augmentada, entre d’altres.

A més, mentre duri l’exposició es faran visites guiades i taules rodones sobre la temàtica relacionada.