La periodista Cristina Ónega, des del juliol del 2012 cap de l’àrea de nacional dels serveis informatius de TVE, ha marxat de la televisió pública per incorporar-se com a directora de l’oficina de comunicació del Consell General del Poder Judicial.

Però l’oferta de treball no ha estat l’únic motiu per a la sortida de la periodista després de 17 anys a TVE. En la decisió també hi han tingut a veure les pressions que rebia per decantar encara més la línia editorial del Telediario cap als interessos del Govern, i les tensions que mantenia per aquest motiu amb qui l’havia posat al càrrec, el director d’informatius, Julio Somoano, i especialment amb el director de continguts, José Gilgado.

Aquestes “diferències de criteri” es van fer paleses quan, el passat agost, Gilgado va modificar una informació sobre la declaració com a testimoni pel cas Bárcenas de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, motiu pel qual la secció de nacional va retirar la signatura de la notícia, com també va fer el responsable de l’edició del Telediario 2.

A banda, Cristina Ónega tampoc tenia bona relació amb la majoria dels centres territorials de TVE pel biaix dels continguts que proporcionaven a la seva àrea, especialment amb el d’Andalusia per les informacions sobre els suposats casos de corrupció en aquell territori que esquitxen socialistes i UGT.

De fet, amb tots aquests fronts oberts, es donava per fet que Somoano acabaria substituint Ónega, com ja havia fet al juliol amb diversos càrrecs dels serveis informatius.

En el comunicat de TVE on s’anuncia la seva sortida, la periodista apunta que la nova etapa com a directora de l’oficina de comunicació del CGPJ és una oportunitat professional, i recorda que, des del 1998 fins al 2012, es va encarregar de la informació de justícia i tribunals dels informatius de la televisió pública.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram