Crónica Global ha publicat Así se escribe en digital, el seu llibre d’estil, que es presenta com una guia per a tots els professionals del grup, però que també es dirigeix a qui vulgui iniciar-se o aprofundir en el periodisme digital.  

El manual ha estat elaborat pels periodistes Alejandro Tercero (subdirector de Crónica Global) i José Antonio Sorolla (col·laborador habitual del mitjà), que van dedicar un any de treball a compilar usos i costums del llenguatge periodístic tradicional i adaptar-los a l’entorn digital.  

La guia recull els criteris de redacció, disseny, edició i bones pràctiques amb les quals s’orientaran les capçaleres del grup (Crónica Global, Letra Global, Culemanía i Coche Global).  

Así se escribe en digital aporta elements innovadors al debat sobre l’estil que ha de tenir la redacció en l’era d’internet, és un text imprescindible per als que es dediquen avui dia al periodisme i, sobretot, defineix la nostra personalitat com a mitjà”, assenyala Tercero. 

El llançament del llibre d’estil coincideix amb el cinquè aniversari de la “refundació” de Crónica Global, quan el periodista Xavier Salvador es va incorporar al projecte com a editor i principal accionista. 

Aquest manual és el corol·lari a cinc anys d’esforç ininterromput per desenvolupar un periodisme crític, valent i, sobretot, independent. Tot això en unes circumstàncies adverses per a un mitjà amb una línia editorial obertament constitucionalista i amb seu a Barcelona, diu Salvador. “Amb Así se escribe en digital, fem un pas més en termes de rigor professional, mantenint la mateixa passió que el primer dia”, afegeix.