Ciutadans ha presentat un recurs davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra la “falta d’igualtat” del debat que TV3 ha organitzat per a les eleccions europees del 26 de maig.

Segons el portaveu del partit al Parlament, Carlos Carrizosa, la televisió pública està afavorint els candidats Toni Comín i Oriol Junqueras perquè els permet que participin en el debat del 14 de maig des de fora del plató.

“Aquesta actitud de TV3 demostra que és tendenciosa, que enganya i que no és neutral”, va assegurar dissabte Carrizosa, tot reclamant a la Junta Electoral que obligui a les formacions independentistes a presentar als debats electorals altres candidats que sí que puguin assistir-hi presencialment.

En un acte de Cs a Viladecans, Carlos Carrizosa va titllar Comín de “trampós”, i va criticar que pugui participar en el debat des d’un “lloc ignot” que li permeti replicar els altres candidats que estaran al plató i que no tindran cap ajuda ni informació. “Si ara no pot participar-hi, hi ha molts altres membres de la seva candidatura que ho poden fer”, va assenyalar Carrizosa.

El recurs presentat per Cs davant la Junta Electoral al·lega que el debat plantejat per TV3 vulnera “la garantia de pluralisme en condicions d’igualtat”, a més de la “neutralitat política”.