Josep Cuní arrenca dilluns una nova etapa professional al capdavant de l’informatiu 24 horas de RNE (de dilluns a divendres, de 20 a 24 h) després de quatre temporades a SER Catalunya. El seu fitxatge, però, no ha estat ben rebut pel Consell d’Informatius de RNE.

En la presentació de la nova temporada de l’emissora, celebrada dijous, Cuní va assenyalar que assumeix la direcció del programa “amb humilitat, vinc a sumar, a aprendre, a escoltar”. “Entro en un nou període horari en què s’imposa la reflexió. Sense Rigidesa, amb molta fluïdesa i, si és possible, intentant aclarir què s’amaga darrere del soroll”, va apuntar sobre el nou repte.

Quan es va donar a conèixer el seu fitxatge, una “imposició” del president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, a la direcció dels serveis informatius de l’emissora, el Consell d’Informatius de RNE va explicitar el seu rebuig.

L’òrgan professional lamenta la “ingerència” de Pérez Tornero i reclama explicacions per una incorporació que considera “injustificable”. La queixa es produeix per la contractació d’un periodista extern de 68 anys quan “s’obliga a companys a jubilar-se quan arriben als 65 anys i s’obre la porta a què ho facin els qui en compleixen 63”.  A més, també defensa que a RNE hi ha professionals “més que capacitats” per estar al capdavant del programa.

El Consell d’Informatius de TVE es va expressar en uns mateixos termes contraris al fitxatge de Cuní, tot afegint que la Llei de RTVE  indica que els serveis informatius de l’ens “mai poden ser externalitzats”.

“Entenc totes les protestes, són legítimes i ara el que intentaré és que em coneguin personalment i professional, i canviïn d’opinió”, va comentar Josep Cuní en una trobada amb periodistes després de la presentació de la temporada de RNE, informa El Español.