L’escriptor, periodista i director David Trueba està rodant La sagrada família, una sèrie documental sobre el clan Pujol Ferrusola, produïda per Lavinia Audiovisual per a Discovery. Es tracta de la primera producció del canal realitzada a l’Estat i s’estrenarà a la primavera amb el llançament de la plataforma d’streaming Discovery+.

La sagrada família constarà de quatre episodis d’una hora i mostrarà com durant dècades l’expresident de la Generalitat va ser vist com un referent polític, també cívic i moral; i com posteriorment Jordi Pujol, la seva dona Marta Ferrusola i els seus set fills han estat en el focus de diferents escàndols de corrupció, amb acusacions de frau a Hisenda, blanqueig i evasió de capitals.

“Com en les millors novel·les, la saga familiar dels Pujol està esquitxada d’anècdotes, d’incidents, d’episodis memorables”, explica Trueba en un comunicat. “Pocs materials humans poden ser més rics per retratar un temps i un país. La nostra idea és donar-li al material un tractament èpic, on els afanys i l’ambició determinen també el destí final dels personatges”, afegeix.

David Trueba promet que seran “fidels als successos reals”, però amb el convenciment d’estar “davant un personatge icònic, més gran que la vida”. El treball compta amb la participació de personalitats polítiques, periodístiques i de la magistratura, així com col·laboradors i persones properes al cercle familiar.