RTVE ha renovat la cúpula directiva amb tres nomenaments: David Valcarce com a nou director de la televisió pública; Enric Hernàndez, director d’informació i actualitat, i Víctor Sánchez, director d’operacions.

David Valcarce, fins ara director d’operacions de TVE, substitueix Eladio Jareño, qui va accedir a la direcció de la televisió pública el març de 2016. Valcarce és enginyer superior de telecomunicacions, i se li ha encarregat la missió de modernitzar i adaptar TVE a les noves necessitats tecnològiques i operatives.

El nou director de TVE va entrar a l’ens públic per oposició el 1978. Des de 1987 ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat: cap i coordinador de projectes d’aplicacions tècniques; cap del servei d’I+D i mètodes; cap de planificació de recursos d’emissió; subdirector de manteniment tècnic de Torrespaña; subdirector de mitjans tècnics de producció; subdirecció d’explotació de mitjans tècnics; director de mitjans, i des de 2017 director d’operacions.

Per la seva part, Enric Hernàndez assumeix la direcció d’informació i actualitat de RTVE, càrrec de nova creació a l’ens públic. La seva tasca inclou la coordinació de la informació entre els diferents canals i emissores de RTVE. A més, s’encarregarà d’unificar els criteris entre informatius i magazins, així com d’impulsar el procés de transformació digital.

Hernàndez ha estat director d’El Periódico de Catalunya durant nou anys, fins el passat maig, quan va ser rellevat per Anna Cristeto. Anteriorment, el periodista havia estat director adjunt d’El País i responsable de la seva edició a Catalunya. Hernàndez ha estat vinculat a RTVE com a analista a Los desayunos de TVE i tertulià de RNE.

La vacant deixada per David Valcarce en la direcció d’operacions de TVE l’ocuparà Víctor Sánchez. Aquest enginyer superior de telecomunicacions va entrar a RTVE el 1999, on ha estat subdirector de manteniment de TVE; director de suport i manteniment tècnics, i des de 2017 director de l’àrea tècnica.