El fiscal de l’Audiència Nacional, Daniel Campos, ha sol·licitat vuit anys de presó per als tres responsables del web Youkioske (David González, Raúl Antonio Luque i Óscar González), dedicat a la descàrrega de diaris, revistes i llibres, als quals acusa d’un delicte contra la propietat intel·lectual i un altre d’organització criminal.

A més, els tres acusats s’enfronten a una multa de 12.000 euros i a la inhabilitació per a exercir com a administradors de servidors i pàgines web o gestors de continguts.

Segons l’acusació, els tres acusats van ingressar per publicitat 196.280,71 euros entre el juny del 2009 i el 21 de maig del 2012, quan van ser detinguts i els equips informàtics que utilitzaven van ser confiscats en un domicili de Villaviciosa de Odón, Madrid. Durant aquest temps, van pujar a internet 17.000 exemplars de publicacions de diferents països europeus (entre les quals diverses capçaleres de l’Estat espanyol) que es podien llegir en línia de forma gratuïta.

Youkioske, que estava allotjat en un servidor del Canadà, va començar a funcionar el 15 de setembre de 2008. Segons la fiscalia, els tres acusats s’encarregaven de l’administració de l’empresa que explotava el web, decidien les publicacions que es carregaven i negociaven la publicitat. A banda, hi hauria un grup de persones no identificades establertes a Ucraïna que s’encarregava de copiar i pujar els continguts al web.