El conseller de Turisme del Govern de les Illes Balears, Carlos Delgado, el passat dimarts va arremetre amb “duresa” contra el grup Serra per una informació publicada al diari Última Hora, segons ell com a venjança personal del seu president, Pere Antoni Serra, per un tema urbanístic de l’any 2005. Després de diversos estira-i-arronsa amb els periodistes presents al Parlament balear, entre ells la professional signant de la informació, Delgado va advertir: “Jo aniria amb compte amb el que escriviu”, segons recull el Diario de Mallorca.

“Després d’aquesta afirmació es va fer un silenci sepulcral a la sala dels Passos Perduts del Parlament. El conseller es va adonar que la seva frase sonava a amenaça i va intentar rectificar: ‘Els hi ho dic perquè jo vaig amb compte amb el que parlo’”, explica el periodista Miquel Adrover al diari mallorquí.

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) ja ha demanat una disculpa pública o la dimissió del conseller de Turisme per aquest fet. L’organització denuncia un cop més els “atacs personals” a professionals de la informació, situació que considera “inèdita” en democràcia a les Illes, i que “per desgràcia darrerament s’estan repetint de manera massa continuada”.

L’SPIB fa referència a un ple del Parlament de la setmana passada, on el conseller de Presidència, Antonio Gómez, va exhibir una foto d’un membre de l’executiva del Sindicat per assenyalar que estava afiliat al Partit Socialista de les Illes Balears, utilitzant-lo així per “atacar i desligitimar” l’organització, després que aquesta hagués denunciat diversos casos de censura a IB3.

Aleshores, l’SPIB va reaccionar demanant al president de la cambra balear, Pere Rotger, que cridés a l’ordre a Gómez, ja que entenia que havia utilitzat el seu escó per vulnerar el dret a la intimitat d’un ciutadà particular, contravenint la Constitució espanyola.