Dissabte va quedar amb llibertat amb càrrecs el treballador de TV3 detingut dos dies abans per la filtració fa un any de dades laborals i salarials; se l’acusa de descobriment i revelació de secrets empresarials. Després de 48 hores retingut a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Gavà, va ser rebut “amb aplaudiments i emoció” per una vintena de persones entre familiars, amics i companys de feina, segons explica la secció sindical de CCOO.

El sindicat considera que el treballador és innocent dels càrrecs que se li atribueixen i denuncia que “el rigor i la pressió” a què s’ha sotmès el treballador i la seva família ha estat “del tot desproporcionat”.

CCOO recorda que la informació filtrada l’estiu del 2012 tenia dades amb les retribucions de tota la plantilla (excepte de la direcció de la Corporació, TV3 i Catalunya Ràdio), les quals havien estat reclamades en nombroses ocasions pels representants dels treballadors (i finalment fetes públiques el passat abril).

Les comissions de l’assemblea també remarquen que la filtració va posar en alerta la plantilla per la possible execució d’un ERO (ja que el document contenia el càlcul de l’acomiadament de cada treballador), el qual finalment s’ha acabat produint un any després.

Per altra banda, la secció sindical de CCOO troba “inquietant” que, durant 14 mesos, els treballadors hagin estat sotmesos a una investigació policial secreta de la qual no en coneixen “els límits”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram