La Unió de Periodistes Valencians (UPV) denuncia que l’actitud del Consell envers els periodistes és “un atac” a la pluralitat informativa i “una retallada més” en el dret a la informació a la ciutadania.

L’acusació es produeix arran dels fets ocorreguts el passat divendres en la inauguració d’una empresa local a La Pobla de Vallbona, a la qual van assistir el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i el conseller d’Economia, Máximo Buch.

Segons explica la UPV, els professionals de TVE presents van patir un “control desmesurat” per part d’alguns membres del departament de comunicació del consell, que els haurien insistit en diverses ocasions que la seva presència en l’acte no era necessària, que estava “fora de lloc”, convidant-los a marxar.

La Unió de Periodistes lamenta i condemna la política comunicativa del Govern de Fabra per “ignorar i vulnerar” el dret de la ciutadania a rebre informació i el dret dels professionals a informar. A més, l’organització denuncia el que considera “una pèrdua de pluralitat informativa i un acte manifest de censura contra un dret fonamental i contra la llibertat de premsa”.