Aquest dijous, a les 19 h, s’inaugura al Palau Robert de Barcelona una exposició que realitza un recorregut pel país i que serveix per commemorar els 150 números publicats per la revista Descobrir Catalunya. L’exposició, que es podrà visitar fins al 27 de febrer, aplega més de 200 fotografies i textos d’escriptors, en un viatge visual i periodístic que vol submergir els visitants en un territori de paisatges variats i ple de contrastos.

El país de les emocions. 150 números de la revista Descobrir Catalunya proposa resseguir el trajecte de la revista, no com una cronologia estricta, sinó a través del seu ideari com a publicació de viatges i turisme de proximitat vinculada a una idea “molt clara” de país.

Els diferents àmbits de l’exposició aborden els conceptes que articulen la publicació i la seva pràctica periodística, i, concepte a concepte, es va desgranant la identitat de la revista en els seus inicis i en les seves transformacions al llarg de tretze anys. Tot i que no es tracta d’una exposició exclusivament fotogràfica, la imatge hi assumeix el protagonisme central.

L’exposició s’articula en els següents àmbits:

Un país fotogènic: així treballen els fotògrafs.

Amunt i avall: el país de la mà dels millors escriptors i periodistes.

La construcció de la mirada: tots els secrets de la redacció.

Un viatge complet: reportatges que han fet escola.

Per fer d’aquest país no tan petit una aventura infinita: per conèixer tots els números de la revista.

La comunitat catalana més gran de viatgers. Espai dedicat a la nova etapa de la revista: una marca digital com un lloc de trobada de lectors, col·laboradors i redacció.

• Petjades humanes: la dimensió humana d’una publicació de territori i de proximitat.

L’acte inaugural de l’exposició comptarà amb la participació del director de la revista, Joan Morales; el conseller delegat de RBA Llibres i primer director de la revista, Oriol Castanys; el president del Grup Cultura 03, Oriol Soler; la comissària de l’exposició, Cristina Masanés, i el director general de Difusió Corporativa, Jordi Fortuny.