La periodista Teresa Aranda, exdona de Juan Luis Cebrián, va ser apoderada sense cap mena de limitació de la societat offshore Granite Corporation Inc., amb seu a les Seychelles, que va restar activa de 2004 a 2010. Així es desprèn dels anomenats ‘papers de Panamà’, la investigació liderada pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació i el diari Süddeutsche Zeitung en què participen El Confidencial i laSexta.  

Fons properes a Teresa Aranda han negat a El Confidencial qualsevol coneixement ni vinculació amb la societat, i han apuntat a l’entorn del president executiu de Prisa, amb qui va estar casada de 1988 a 2014. Aquest, però, ha assegurat a laSexta que s’hauria de preguntar a la seva ex, que ell no té ni ha tingut mai cap relació amb una societat offshore, i que si aparegués alguna cosa que el vinculés seria de manera “molt indirecta”.   

Prisa emprèn accions legals

El rebombori generat no ha agradat Juan Luis Cebrián, que hores després ha decidit emprendre accions legals en el seu nom i en el de Prisa contra laSexta, El Confidencial i eldiario.es per “les informacions i els comentaris difamatoris” difosos pels tres mitjans, que al seu parer tenen “una clara intenció de vincular-lo” amb els anomenats papers de Panamà, en els quals “no apareix”, remarca el grup en un comunicat.

Prisa assenyala que ha advertit als autors de les informacions i als respectius mitjans que “aquestes insinuacions són absolutament falses, tenen una clara intenció difamatòria i suposen un greu menyscapte de l’honorabilitat i la reputació tant de Juan Luis Cebrián com del grup Prisa i les seves empreses. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram