La titular del Jutjat de Primera Instància número 22 de Barcelona ha desestimat la denúncia presentada per Alicia Sánchez-Camacho contra El Triangle pel suposat delicte d’intromissió il·legítima en la seva intimitat i al dret a la pròpia imatge. La presidenta del PP català demanava una indemnització de 200.000 euros en concepte de “danys i perjudicis” i “danys morals”.

La demanda es fonamentava en tres fets. El principal, la reproducció al web d’El Triangle de la conversa íntegra enregistrada per Método 3 al restaurant La Camarga entre Sánchez-Camacho i Vicky Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola (i que es va acabar retirant per ordre del Jutjat).

La denúncia es completava amb dues portades que la popular considerava punibles, una 22 de febrer de 2013 i l’altra del 17 de juny de 2011. La primera, amb el títol de La claveguera, estava dedicada als casos d’espionatge i hi apareixien Sánchez-Camacho, Felip Puig, Joan Oliver i José Zaragoza. En la segona, titulada Majestic-2, es reproduïa una il·lustració dels germans Bécquer sobre la cort d’Isabel II amb les cares de Mariano Rajoy, Artur Mas i la pròpia presidenta del PP.

Sánchez-Camacho demanava 160.000 euros per la reproducció de la conversa de La Camarga i 20.000 euros per cadascuna de les portades.

Interès general de la conversa

La jutgessa Gemma Vives argumenta que, quan s’és un personatge públic amb càrrec, el dret a la intimitat personal i a la pròpia imatge “es dilueix, quan no s’exclou per complet”. A més, afegeix que el contingut de l’enregistrament de La Camarga té un interès general “molt més prioritari” que la seva privacitat, i que, en tot cas, el suposat dany moral Sánchez-Camacho l’hauria d’haver sentit “abans”, quan diversos mitjans van començar a parlar de la conversa amb Vicky Álvarez.

La sentència, a més de desestimar la demanda, fa pagar les costes judicials a la presidenta del PP català, que pot recórrer davant l’Audiència de Barcelona.