La Policia Nacional espanyola ha desarticulat una organització que presumptament es dedicava a la venda il·lícita de continguts televisius de pagament per internet. S’han detingut cinc persones: una a Mataró (el suposat cap de la trama), una a Madrid i tres a Narón (la Corunya).

En els escorcolls els agents van intervenir deu descodificadors, set telèfons mòbils d’alta gamma, dos ordinadors, dues tauletes, 28 critpodivises Ethereum i 1.250 euros en efectiu. La Policia estima que els arrestats podrien haver ingressat al voltant d’un milió d’euros anuals gràcies a uns 20.000 clients.

La investigació es va iniciar a principis de 2020, quan es va rebre una denúncia que posava en coneixement la comercialització il·lícita d’aquest de continguts a través del sistema IPTV.

Segons explica la Policia en un comunicat, la xarxa desmantellada estava formada per un proveïdor de continguts (l’home de Mataró), encarregat de facilitar el senyal de televisió amb els canals que s’oferien; els revenedors, responsables de comprar aquest senyal al proveïdor i revendre’l als usuaris finals per un preu una mica més elevat, i els clients, que contactaven a través de webs, xarxes socials o portals de compravenda.

Els investigadors assenyalen que en la vivenda del principal investigat, a Mataró, es va localitzar la infraestructura per difondre el senyal amb continguts, alguns obtinguts a través d’una antena parabòlica o descodificadors i d’altres comprats a proveïdors. A més, afirmen que el detingut “tenia muntat el sistema de manera molt professional”, i que oferia dos paquets, una amb més canals i qualitat que l’altre per “adequar-se als diferents tipus de clients”.