Prensa Ibérica Media ha nomenat Maria Ferrer Oliver nova directora de Diario de Mallorca. La periodista prendrà possessió el proper dijous, quan es convertirà en la primera dona que assumeix la direcció de la capçalera en els seus 63 anys d’història.

Convé recordar que, des de novembre, Cristina Martín Vega dirigeix l’altra capçalera balear del grup, Diario de Ibiza. En aquest cas també és la primera directora que accedeix a la direcció de l’històric mitjà des de la seva fundació el 1893.

Maria Ferrer substitueix en el càrrec Pedro Pablo Alonso, qui culmina una trajectòria en la qual ha dirigit Diario de Mallorca durant 15 anys, (en dues etapes, 1992-2000 i 2009-2016), el que més temps ha exercit el càrrec en la història del mitjà. Alonso també ha estat director del Faro de Vigo; director adjunt de La Opinión de A Coruña, i subdirector de La Nueva España, tots pertanyents a Prensa Ibérica.

Per la seva part, Maria Ferrer prové del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, on ha estat cap de premsa durant els darrers deu anys, tasca per la qual ha estat premiada pel Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (2010), l’Associació de Comunicadors i Informadors Jurídics d’España (2012) i Onda Cero Mallorca (2014).

Anteriorment, Ferrer ja havia treballat a Diario de Mallorca: hi va a començar a col·laborar el 1995 com a corresponsal a Calvià; dos anys més tard s’hi va incorporar com a redactora; el 2000 va ascendir a cap de secció, i el 2004 a redactora en cap. La periodista mallorquina va iniciar la seva carrera professional com a redactora d’informatius a Ràdio Calvià i Última Hora Ràdio, tasques que va compaginar amb la corresponsalia de Servimedia a Balears.  

Prensa Ibérica Media explica que el nomenament de Maria Ferrer com a directora de Diario de Mallorca pretén “donar un nou impuls a la integració de les diferents plataformes informatives del periòdic per afrontar els reptes de la transformació digital i respondre a les exigències dels lectors d’avui, sempre des d’una permanent aposta pel rigor i el periodisme de qualitat”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram