La novel·la Digues un desig, de Jordi Cabré, guanyadora del Premi Sant Jordi 2018, serà adaptada al format de sèrie de televisió per la productora britànica Blackbox Multimedia, que n’ha adquirit els drets.

Cabré assegura que li fa molta il·lusió l’adaptació televisiva: “Per a mi suposa una novetat absoluta a dos nivells: pel llenguatge audiovisual i per la visió anglosaxona. Tinc ganes de veure el resultat d’aquesta barreja. Com que serà una adaptació, em deixaré adaptar. Al capdavall, la història ja no és només meva”, assenyala.

Per la seva part, el director general de Blackbox Multimedia, Giuliano Papadia, afirma que a la productora estan “encantats” de poder adaptar la novel·la. “La premissa i els temes són universals i funcionaran amb audiències d’arreu del món, però sense perdre una forta identitat local”, explica Papadia: “El llibre reuneix misteris, passions i sorprenents efectes en la ment del protagonista. Ara estem buscant la millor veu per adaptar-la”, afegeix.

Digues un desig és un thriller psicològic rere les passes d’un escriptor famós que descobreix que el llibre més venut del dia de Sant Jordi és la seva autobiografia, però ell no l’ha escrit, tot i que el seu nom i la seva foto apareixen a la coberta.

Coeditada per Òmnium Cultural i Enciclopèdia Catalana, la novel·la de Jordi Cabré es manté a les llistes dels llibres més venuts en català des de que es va publicar al febrer. Al maig sortirà la traducció al castellà a través del segell Catedral.