Aquest dijous, l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG) presenten iQuiosc.cat, la plataforma que agruparà les edicions en línia dels mitjans associats. En la seva posada en marxa, el quiosc digital aplegarà més de 100 capçaleres.

Tal com vam informar fa un mes, l’objectiu de la iniciativa és posar a l’abast dels lectors diaris, revistes, premsa comarcal i publicacions gratuïtes sota una única plataforma per contribuir a la seva promoció i possibilitar la seva comercialització amb condicions més favorables per als editors.

Al nou portal, que tindrà aplicació gratuïta per a iPhone i iPad, els usuaris podran adquirir exemplars individuals o subscriure-s’hi, excepte, és clar, de les publicacions gratuïtes, que es podran consultar directament al mateix web. La plataforma permetrà cercar les capçaleres per temàtica, tipus i territori.

La gestió dels continguts la realitzaran les mateixes empreses editores a través d’una àrea privada, on podran administrar les seves publicacions de manera autònoma.