El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicarà dimecres les bases de les recuperades subvencions a projectes per a empreses periodístiques editores. D’aquesta manera, s’atén una reclamació del sector, ja que des de 2012 que no es convocaven aquest ajuts. Per a la convocatòria caldrà esperar a l’abril.

El 2013, el Govern va eliminar les subvencions a projectes i només va mantenir els ajuts estructurals als mitjans per la disminució en el pressupost de la Generalitat. En la darrera convocatòria, el 2012, l’Executiu va destinar 4.469.979 euros a les subvencions a projectes.

Els ajuts estructurals, a punt

Pel que fa a les subvencions estructurals de 2022, les bases seran les mateixes que l’any passat, excepte per a mitjans digitals, que estan a punt de publicar-se. Quant a les convocatòries, les línies per a ràdios, televisions i entitats sense ànim de lucre i organitzacions professionals s’obriran en uns dies, i en la de publicacions impreses a mitjan març. Per a la convocatòria dels digitals caldrà esperar més.