La Xarxa de Televisions Locals (XTVL) va estrenar aquest dilluns la temporada de primavera amb nous programes que aposten per la divulgació i l’entreteniment, a més de noves temporades d’espais ja consolidats dins de la seva programació.

Una de les novetats destacades és Temps al Temps, el nou concurs de les tardes de dimarts coproduït entre l’XTVL i VOTV i realitzat per la productora Batabat.  L’espai, presentat per Rafel Faixedes i Carles Xuriguera, exmembres de la companyia Teatre de Guerrilla, pretén apropar el món de la meteorologia als teleespectadors a través de les preguntes i les proves efectuades als concursants.

Una altra novetat d’entreteniment és Fins diumenge, un nou programa de l’XTVL i la productora Dulce Formentera que recorre tota la geografia catalana per oferir diferents propostes pels caps de setmana. L’espai combina divulgació i humor i s’apropa a la gent que participa en un munt d’activitats.

A la franja de nit retorna Famílies i Escoles, espai produït entre Canal Terrassa Vallés, XTVL, l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona i la FAPAES, que enceta la seva tercera temporada amb nous continguts vinculats al món educatiu. També tornen el proper mes de maig a la programació de l’XTVL les noves temporades de Muntanyes d’Aventures, de TN Produccions, i Va de Castells, de Penedès TV.

La graella de primavera incorpora dues propostes de divulgació d’Andorra TV: Megawatt, un programa divulgatiu dedicat al món de l’energia, i Fes-ho tu, un espai amb informació i solucions pràctiques sobre temes com la salut, la bellesa, l’esport i la relaxació.

També s’ha incorporat a la programació l’espai presentat per Joan Bosch Què li ve de gust?, una producció del 9TV de Vic estrenada el passat 4 d’abril, on es presenta la faceta més desconeguda de personatges de la societat catalana que trien i donen les seves opinions sobre notícies d’actualitat.