El reportatge del programa 30 minuts de TV3 I tu d’on ets?, de Jaume Bartrolí i Ramon Vallès, ha estat doblement guardonat amb el Premi Francesc Candel i el Premi de Periodisme de la Fundació Anna Lindh. El reportatge, emès el passat maig, retroba alguns fills d’estrangers que el programa ja va entrevistar l’any 1993 per saber com s’adaptaven al país i també com s’adaptava a ells el país.

El jurat dels Premis Francesc Candel, convocats per la Fundació Lluís Carulla, valora el reportatge de 30 minuts “pel seu caràcter pedagògic” i destaca que és “un exercici que aconsegueix acostar a l’audiència els projectes i els itineraris biogràfics d’aquestes persones amb el mèrit d’estimular l’empatia i la reflexió, tractant de forma propera i desacomplexada el creuament entre la construcció identitària i el sentiment de pertinença”.

Per al seva banda, la Fundació Anna Lindh, entitat participada i finançada per més de 40 països euromediterranis que busca apropar les persones com a mitjà per promoure el diàleg entre cultures i el respecte a la diversitat, ha reconegut també el valor integrador del reportatge I tu d’on ets? amb el Premi de Periodisme 2012.