Aquest divendres ha tingut lloc la primera sessió de control parlamentària de la CCMA amb el nou president del consell de govern, Brauli Duart, i la primera des de la destitució de Mònica Terribas com a directora de TV3. Precisament, des d’Esquerra, PSC i ICV-EUiA s’ha preguntat pels motius d’aquesta decisió.

Com a resposta, Duart s’ha limitat ha apuntar que havia començat una nova etapa, que havia exercit les competències que li havia atorgat el Parlament, i que com a president creia que havia de configurar un nou equip “cohesionat al màxim”. Tot i la insistència de les preguntes en conèixer el criteri per prescindir de Terribas, Duart no s’ha desviat d’aquests paràmetres.

Això sí, el president de la Corporació ha fet una valoració “positiva” de la feina de Terribas com a directora de TV3, però l’ha estès també a altres treballadors de la casa argumentant que aquesta etapa era “una història d’èxit d’equip”. Amb tot, ha assegurat que proposarà a la periodista fórmules de col·laboració “en un futur no gaire llunyà” perquè pugui seguir explotant a la televisió pública el seu “talent”.

Preguntat per altres possibles canvis en les direccions d’informatius i programes de TV3, o de la direcció de Catalunya Ràdio, Duart ha evitat detallar les seves intencions.

Tres prioritats

En la sessió parlamentària, el nou president de la CCMA també ha enumerat les tres prioritats del seu mandat. La primera, redefinir el marc laboral a la Corporació i les empreses que en depenen. En aquest punt, ha explicat que la primera quinzena de maig començaran les reunions amb els sindicats per tractar el tema.

La segona és tancar el nou contracte programa de la CCMA (el darrer va caducar el 2009), per a la qual cosa espera tenir un esborrany abans de l’estiu per poder començar a treballar amb el Govern de forma “molt activa”. I la darrera prioritat és garantir la viabilitat de l’ens.

A banda, Brauli Duart ha explicat que s’han creat cinc comissions de treball dins el consell de govern: administració i economia; mitjans; pluralisme; contracte programa, i estratègies.