L’Agència Efe i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics han iniciat una col·laboració per difondre informació contrastada a través les farmàcies per combatre les mentides i la desinformació que circulen a les xarxes sobre les vacunes contra la Covid-19.

Amb el nom de VacunaCheck, el projecte obrirà un canal de comunicació amb els usuaris de farmàcia, als quals s’oferirà informació verificada contra les principals fake news que sorgeixen al voltant de la vacunació.

Durant els propers mesos, les farmàcies promouran l’ús del canal de WhatsApp d’Efe Verifica, al qual podran accedir des dels establiments. Per una banda, podran enviar propostes de verificació sobre informacions sospitoses de ser falses, i per l’altra rebre informació contrastada i continguts de servei relacionats amb la vacunació.

“L’agència vol demostrar que amb aquesta iniciativa seguirà garantint el dret a la informació dels ciutadans, com ha vingut fent des de que va començar la pandèmia de la Covid-19, però d’una forma més propera, a peu de farmàcia, per contribuir a què les persones puguin prendre decisions lliures sobre la seva salut”, diu la presidenta d’Efe, Gabriela Cañas.

L’objectiu és que “tots els que s’acostin a consultar el seu farmacèutic tinguin la seguretat que, a més, tindran accés a una informació veraç i contrastada”, subratlla Cañas.

“La professionalitat, la credibilitat i la confiança que tenen els ciutadans en el seu farmacèutic és un valor que hem de posar al servei de la societat per dificultar i posar fre a la desinformació”, apunta el president dels Col·legis Farmacèutics, Jesús Aguilar.