L’Agència Efe i el Sistema Públic de Radiodifusió de l’Estat Mexicà han segellat un conveni de cooperació per combatre les notícies falses i la desinformació. L’objectiu és “promoure l’alfabetització mediàtica de les audiències del servei públic de radiodifusió i dels usuaris de les plataformes digitals” a través dels mitjans i canals que cadascuna de les parts determini.

L’acord estableix que s’aprofitin els respectius mètodes de verificació “per a fins informatius i noticiosos amb l’objectiu de comprovar la veracitat de continguts i missatges que es viralitzen a internet o es difonen àmpliament en el discurs públic”.

El conveni entre Efe i l’SPR també inclou el disseny i posada en marxa “de models o projectes informatius i noticiosos orientats al combat de les notícies falses, la desinformació i la infodèmia”.

La presidenta d’Efe, Gabriela Cañas, i el president de l’SPR, Jenaro Villamil, van signar dimarts el conveni de col·laboració. Ambdues empreses públiques compten amb servei de fact-checking, Efe des de 2019 i l’SPR des de fa dos anys.