La redacció d’Efe ha ratificat per àmplies majories els nomenaments dels nous responsables periodístics, que tenen l’encàrrec de dirigir la profunda transformació digital, de productes i d’estratègia de l’agència. Aquesta ressalta que en els nomenaments s’ha tingut en compte el criteri de paritat.

Així doncs, Soledad Álvarez és la nova cap d’informació; Esther Rebollo, la directora d’internacional, i Emilia Pérez, d’economia. S’uneixen a l’equip de redacció amb Luis Sanz, cap de l’àrea nacional; Luis Villarejo, d’esports, i Carlos Gosch, en una nova àrea temàtica.

Per la seva part, Marta Cerame i Esther Borrell es mantenen al capdavant de TV/vídeo i fotografia, respectivament.

José Manuel Sanz, fins ara director d’internacional, serà el responsable de relacions internacionals d’Efe, amb l’objectiu de reforçar la seva presència exterior.

Amb el nou equip de direcció també es posa en marxa la reforma de la redacció i els processos en els quals han treballat durant mesos diferents grups de treball en un procés de participació. L’objectiu és adequar Efe a les exigències del nou panorama informatiu posant en marxa una estructura digital que li permeti competir amb altres agències internacionals.

Més nomenaments

Els canvis en la redacció es completen amb la renovació dels equips directius de l’agència després de l’enfortiment de l’àrea de desenvolupament de negoci amb la designació d’Ángel Aguado com a responsable a Espanya i Europa; Manuel Ortega als Estats Units; Emilio C. Sánchez a l’Amèrica Central, i Manuel Fuentes a Sud-amèrica.

Aquesta nova estructura està dissenyada per enfortir la presència d’Efe a tot el món amb noves ofertes informatives, a més de donar suport als delegats de cada país amb una clara divisió de funcions.