El proper 4 de juny, Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers acollirà la 15a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya. Enguany, el certamen ha reduït la seva durada de dues jornades a una, per la qual cosa ha hagut de reformular la seva proposta. En aquest sentit, els organitzadors volen oferir una programació molt més dinàmica.

La 15a edició de l’Audiovisual MAC duu per lema De la generació a la conversió, i té per objectiu oferir les claus que estan definint el procés de transformació del sector audiovisual. Així, es programaran continguts relacionats amb les novetats tecnològiques, els formats, els sistemes de distribució i les estratègies d’explotació.

Enguany, el certamen vol obrir un diàleg amb tots els seus agents, des dels professionals dels mitjans fins als representants de les noves formes de comunicació audiovisual procedents d’àmbits com la tecnologia mòbil, la creació d’aplicacions i les múltiples formes d’explotació en línia.

Una altra novetat del MAC 2014 són les Càpsules OMAC, uns microtallers de formació, divulgació i reciclatge adreçades als professionals que vulguin millorar el seu perfil laboral: s’abordaran aspectes relacionats amb l’audiovisual com són l’ús de certs programes d’edició, coneixements pràctics en l’àmbit del màrqueting o l’autogestió professional.

Quant a la Fira MAC, les empreses podran presentar els seus productes i serveis en un doble format: per una banda, hi haurà la projecció d’un audiovisual a la sala principal entre conferències, i per l’altra s’habilitarà un espai específic de “dinamització empresarial” per a les presentacions a curta distància i reunions de petit format. El període d’inscripcions per a la Fira restarà obert fins al 8 de maig.