Aquest dilluns, la direcció de la CCMA va comunicar als representants dels treballadors que, des de l’1 de febrer, TV3 i Catalunya Ràdio es regeixen pel segon conveni col·lectiu de la indústria de la producció audiovisual, que és “la mínima expressió” pel que fa a les condicions laborals i salarials, segons denuncia el comitè de la televisió pública. Amb tot, la intenció de l’empresa és agafar-lo com a referència per establir les categories i aplicar la rebaixa desitjada, del 13% en el cas de TV3 i del 10% en el de Catalunya Ràdio.

La direcció també va anunciar que, a partir del 20 de febrer, posa en marxa un procés de modificació “substancial” de les condicions de treball, durant el qual se seguiran aplicant les que regien en el conveni col·lectiu que va expirar el passat divendres. D’aquesta manera, l’empresa ha optat per recórrer a l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, el qual permet la retallada salarial de manera unilateral.

Els representants dels treballadors de TV3, que s’hi oposen, volen continuar amb les mobilitzacions per defensar el conveni col·lectiu que tenien fins el 31 de gener, i que aquestes siguin el més efectives possible. Per això, aquest dijous i divendres es consultarà a la plantilla sobre la realització d’una vaga indefinida.