La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha avaluat 113 propostes en la tercera convocatòria de projectes dirigida a nous talents i formats originals de continguts per al 33, ara amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals en el marc del conveni entre ambdues institucions.

L’ens explica que “l’alt nivell i qualitat” dels projectes rebuts ha fet que s’hagin triat 30 finalistes, els quals defensaran els seus respectius treballs en sessions de pitching que tindran lloc del 9 a l’11 de desembre de manera telemàtica per les restriccions de la Covid-19. Com en les anteriors convocatòries, s’escolliran un mínim de cinc projectes per ser produïts, els quals es faran públics a finals de desembre. El pressupost conjunt màxim és de 800.000 euros.

La crida buscava propostes innovadores, projectes singulars que, tant per contingut com per format, són poc freqüents en el panorama audiovisual actual. En aquest sentit, es valora especialment l’originalitat així com la incorporació de nous recursos i llenguatges audiovisuals, amb una especial atenció a la proposta de distribució multipantalla, preferentment si proposa formats propis per a cada plataforma de difusió.

La primera convocatòria va superar les expectatives de la CCMA amb 300 projectes rebuts, dels quals se’n van escollir cinc. En la segona convocatòria es van rebre 150 propostes, de les quals també se’n van triar cinc. En ambdós casos, alguns projectes al final van anar a TV3 i no al 33, com ara Coolhunters, Per què volen els avions? i Buga buga.