La Fundació Photographic Social Vision ha avançat de la tardor a la primavera les dates de l’exposició de World Press Photo a Barcelona, convertint-se així en una de les primeres ciutats en acollir la mostra internacional de fotoperiodisme. En concret, la 13a edició s’inaugurarà el proper 28 d’abril, dos mesos i mig després d’haver anunciat les imatges distingides en la 60a edició dels premis. A més, l’estada a Barcelona s’allargarà una setmana més (en lloc de quatre seran cinc) com a resposta al “gran èxit” d’assistència de l’any passat.

“Inaugurar World Press Photo el mes d’abril a Barcelona ofereix nombrosos avantatges”, destaca la directora de Photographic Social Vision, Silvia Omedes. “Al tractar-se de fotoperiodisme mundial, de notícies i de projectes recents, el factor actualitat és clau per estar millor informats gràcies als temes que tracta l’exposició. Aquest canvi de dates ens permet apropar i oferir els continguts al públic de Barcelona, tot just després de fer-se públics a nivell mundial”, afegeix.

El DOCfield, a la tardor

El canvi de dates del World Press Photo també afecta el calendari del festival de fotografia documental DOCfield, que retarda la seva celebració de l’estiu als mesos d’octubre i novembre. La Fundació entén que es tracta d’una èpoda de l’any “més propícia” per al seu desenvolupament “per la naturalesa reflexiva, analítica i de profunditat dels seus continguts”, que requereixen “més temps de consum”.

A més, per a la cinquena edició, el DOCfield no només canvia de dates, sinó que la direcció artística queda assumida internament per l’àrea de projectes de Photographic Social Vision.

Omedes assenyala que amb aquests canvis en la definició estratègica del festival, el DOCfield feurà reforçat el nombre de visites del públic general, però també d’escoles i visites educatives. “Tot això afavorirà el nostre objectiu de posar en el mapa nacional i internacional a la ciutat de Barcelona com a referent de continguts culturals de qualitat en l’àmbit de la fotografia documental”, destaca.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram