I3 Ventures, l’empresa contractada pel FC Barcelona per atacar a les xarxes l’entorn crític amb el president Josep Maria Bartomeu, va elaborar una ‘llista negra’ de periodistes, la qual es va enviar en un correu intern del 7 de juny de 2018 amb comentaris per desacreditar-los.

Segons l’atestat dels Mossos d’Esquadra inclòs en el sumari de la investigació judicial de l’anomenat BarçaGate, al qual ha tingut accés Efe, en el llistat apareixen els periodistes Jordi Costa (de Catalunya Ràdio), Gerard Romero (RAC1), Xavi Torres (TV3), Frederic Porta i Oriol Domènech, així com el programa El club de la mitjanit de Catalunya Ràdio.

També s’esmenta Antoni Bassas, periodista de l’Ara i mà dreta de Víctor Font, accionista del diari i candidat a presidir el Barça. En el correu també hi ha consignes contra l’empresari Jaume Roures, cofundador de Mediapro.

L’atestat policial diu que “s’inclouen comentaris per intentar desacreditar, una a una, aquestes persones, indicant des d’un principi que l’interès és particular del senyor Josep Maria Bartomeu, no del club, creant una espècie de llista negra de periodistes”.

El BarçaGate va ser destapat pels periodistes Adrià Soldevila, Sergi Escudero i Sique Rodríguez, del programa Què t’hi jugues! de SER Catalunya, i el seu treball ha estat guardonat amb el Premi Ramon Barnils i el Premi Josep Maria Planes de periodisme d’investigació.