El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) s’ha adreçat al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per la possible presència de continguts sexistes i discriminatoris en un episodi del programa ¿Quién quiere casarse con mi hijo?, de Cuatro, fet que vulneraria la Llei General de la Comunicació Audiovisual.

L’actuació del CAC es produeix arran d’una queixa rebuda per l’emissió del passat 30 de gener. Segons l’ens, en aquell programa es van fer una sèrie de manifestacions i valoracions per part d’alguns dels concursants i les seves mares que podrien ser considerades com un “tracte d’inferioritat a alguns dels candidats per raó de raça, de religió, de sexe i de procedència social”.

L’acord del Consell afegeix que aquestes consideracions es desprenen també de la comunicació no verbal del programa, com ara la focalització de les parts erògenes de les persones que han de ser avaluades, o els gestos de menyspreu quan es menciona l’origen social o color d’alguna de les candidates.

Finalment, el CAC també remarca que no es detecta cap sanció negativa dels responsables del programa vers els comentaris susceptibles de ser considerats sexistes o racistes.