El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha autoritzat la venda de tot l’accionariat d’Emissions Digitals de Catalunya, la societat gestora de 8tv propietat del Grup Godó, a OC 2022, empresa creada per Nicola Pedrazzoli, l’impulsor de l’extint Canal Català i actualment de Teve.cat.

El traspàs inclou el múltiplex de TDT de la qual és concessionària EDC, per on emeten 8tv, Barça TV, Fibracat TV i Bom Cine. La compravenda ronda els 10 milions d’euros, que es pagaran a milió per any, segons diverses fonts del sector.

El 50% de l’accionariat d’OC 2022 pertany a Bornic Surprises Box (de Nicola Pedrazzoli i l’advocat Borja García-Nieto Portabella, de Grupo Financiero Riva y García), el 25% a Toskan House (de l’empresari andorrà Christian Georges Pérez Pradere) i el 25% restant a Food Consulting & Associates (de Francisco Javier Morán Rey). El capital social és de 2.003.000 euros.

Nicola Pedrazzoli va inscriure l’empresa al Registre Mercantil de Barcelona el passat febrer com a administrador únic, i el juny es va incorporar la resta. El president del consell d’administració és Pérez; el conseller delegat Pedrazzoli, i el secretari García-Nieto.

Cronologia d’una TV fallida

8tv va començar a emetre el 23 d’abril de 2001 amb el nom de City TV només per a Barcelona, i poc a poc va anar ampliant la seva cobertura. El 2003, Godó es va adjudicar l’única llicència de TDT privada per a tot Catalunya. El 2006, City TV es va rebatejar com a Td8 durant uns mesos, i el novembre de 2006 adoptava l’actual 8tv.

El 2015, Godó va intentar aturar les pèrdues acumulades i revifar la cadena amb l’entrada de Mediaset en l’accionariat d’EDICA, però l’operació no va funcionar i el grup de Fuencarral va sortir-ne dos anys després.

El 2017, Josep Cuní va deixar 8 al dia i l’any següent 8tv va perdre l’Arucitys d’Alfons Arús, els dos pilars de la programació. Des de principis de 2019 la graella de 8tv només emet continguts enllaunats.