El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha conclòs que els Telenotícies de TV3 no van respectar la intimitat ni el dret a l’anonimat d’una víctima de maltractaments en una residència de gent gran. En concret, el TN migdia i el TN vespre del 16 de març van emetre imatges que mostraven com una dona de 81 anys amb Alzheimer era maltractada i vexada sexualment per part de dos cuidadors en un geriàtric de Barcelona. Les imatges van ser enregistrades amb càmera oculta pels familiars de la víctima, que les van lliurar a TV3.

Després d’analitzar la notícia, que va ser destacada en els titulars, l’ens regulador apunta que en les imatges de la víctima els Telenotícies no es van utilitzar sistemes d’ocultació, de manera que és possible identificar-la. També hi detecta elements d’espectacularització.

El CAC constata que TV3 no va respectar les seves pròpies directrius sobre la producció i difusió de continguts establertes a la Guia editorial del Llibre d’estil de la CCMA. En concret, pel que fa al tractament de fets violents (epígraf 1.2.2.4), assenyala que “l’emissió no respecta la intimitat i el dret a l’anonimat de la víctima de l’acte violent, especialment atès el seu caràcter sexual, en mostrar imatges vexatòries per a la víctima”.

En un segon punt, el CAC adverteix a la CCMA que, en l’ús de mitjans ocults per obtenir informació, tant si es tracta de material propi com aliè, “cal valorar de manera acurada la necessitat d’identificar les persones que hi apareixen, quan aquest element no resulta rellevant, per tal que la invasió de la privacitat sigui proporcional a l’interès informatiu de la notícia”.