El passat 31 de desembre, Esteve Orriols va plegar com a membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, deixant una vacant en el ple de l’ens regulador. Orriols, que s’ha prejubilat, acabava el mandat el proper 30 de juny, i el CAC ja ha sol·licitat al Parlament la designació d’un substitut fins aquella data. De fet, a finals de juny  també acaben el seu mandat de sis anys el vicepresident del Consell, Josep Pont, i Elisenda Malaret.

Segons estableix la normativa modificada el febrer del 2012, la persona substituta ha de ser proposada per dos grups parlamentaris i escollit per dos terços de la cambra, o per majoria absoluta en segona votació. Com que cobriria menys de la meitat d’un mandat, podria ser escollida de nou seguint el mateix procediment per a sis anys més.

Els consellers proposats per CiU, en minoria

Amb la sortida de l’exalcalde de Vilanova i la Geltrú, nomenat a proposta de CiU, la correlació de forces ha canviat en el si de l’òrgan regulador. El president Roger Loppacher i Josep Pont també van ser proposats per CiU; Elisenda Malaret i Carme Figueras, pel PSC, i Daniel Sirera, pel PP.

Amb els actuals cinc membres, si no hi hagués acord en el ple, Loppacher i Pont quedarien en minoria, i tampoc podrien imposar-se utilitzant el vot de qualitat del president, tal com havia passat per aprovar informes com el de l’Info K sobre la Via Catalana o el del tractament de l’independentisme per part d’Intereconomía i 13tv.

A tot això, cal recordar que, a finals de febrer, el CAC ha de tenir resolt el concurs públic per adjudicar de 23 freqüències de ràdio en FM alliberades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram