Eva Parera va plegar del Consell de l’Audiovisual de Catalunya el passat divendres, un dia abans de prendre possessió com a regidora de l’Ajuntament de Barcelona, on havia concorregut com a número quatre de la candidatura de Manuel Valls (i que ha quedat com a únic suport de l’ex-primer ministre francès després del trencament amb Ciutadans).

La seva baixa deixa el CAC amb cinc membres dels sis que contempla la normativa. Tot indica que no es cobrirà la vacant de Parera ni se substituiran els tres membres amb el mandat caducat (el president Roger Loppacher, el secretari Daniel Sirera i Carme Figueras) fins que no estigui enllestida la remodelació de la Llei del CAC, actualment en tramitació parlamentària.

Malgrat les peticions de dimissió, Eva Parera va exhaurir fins al final el càrrec de consellera del CAC (al qual va accedir el juliol de 2014), incompatible amb “l’exercici de qualsevol càrrec d’elecció o designació polítiques”.

El desembre de 2018, l’ex d’Unió va començar a participar en actes de Cs i a demanar el vot per aquest partit. Posteriorment, el 7 de març es va anunciar que aniria en la llista encapçalada per Valls, i 20 dies després va ser designada portaveu de la candidatura.