El Consell de l’Audiovisual de Catalunya creu que Ràdio Martorell no vulnera el pluralisme polític. Així ho ha afirmat l’ens regulador en la seva resposta a la queixa conjunta dels partits de l’oposició del municipi, presentada a nom del líder del PSC, Lluís Tomàs.

Després d’analitzar el contingut de l’emissora municipal, el CAC ha resolt que “es constata que tots els grups municipals tenen temps de paraula, i per tant veu, als informatius de Ràdio Martorell”, informa Línia Nord. L’ens també assegura que es dona veu als representants de tots els grups municipals amb les retransmissions en directe de les sessions plenàries ordinàries.

Així doncs, conclou que “no hi ha una vulneració de l’observança del pluralisme polític a la qual estan obligats els prestadors de serveis de comunicació audiovisual de caràcter públic, atès que els representants dels grups municipals tenen presència al mitjà municipal”.

Una observació

Ara bé, el CAC també ha comprovat que a la ràdio local no s’entrevista cap presentant dels grups municipals, només l’alcalde Xavier Fonollosa. En aquest sentit, sí que ha fet arribar als responsables del mitjà “una observació sobre la conveniència que la diversitat de veus pugui ser palesa en tots els formats”.

La resposta del CAC arriba sis mesos després que l’oposició presentés una queixa.