Continua l’intens marcatge del Consell de l’Audiovisual de Catalunya als continguts de les televisions que emeten sense llicència. L’organisme regulador ha aprovat iniciar quatre nous procediments sancionadors per emetre continguts esotèrics dins la franja de protecció infantil (de 6 a 22 h), ara contra l’empresa Infraestructura y Gestión 2002, que explota sense llicència quatre canals de televisió a Tarragona.

En una mostra analitzada de 48 hores, el CAC conclou que la programació del canal 66.1 (sense marca comercial), està formada exclusivament per continguts esotèrics. Per la seva part, el canal 66.2, amb el nom de NETv (Nueva Era Televisión), emet continguts esotèrics de 9 de matí a 2 de la matinada; programació eròtica fins a les 5 de la matinada, i missatges SMS de 5 a 9 del matí.

Durant el període analitzat, el canal 66.3 va emetre continguts esotèrics entre les 6 del matí i la 1 de la matinada, i programació eròtica la resta de l’horari, mentre que al 66.4 es presentava una pantalla dividida en quatre parts que alternaven continguts esotèrics amb videoclips musicals.

Infraestructuras y Gestión 2002 és l’empresa que va recórrer l’adjudicació de la TDT del juliol del 2010, declarada nul·la pel Tribunal Suprem en una sentència que podria suposar l’eliminació de fins a 17 canals estatals.

Infracció molt greu

L’emissió d’aquest tipus de continguts en horari protegit pot ser constitutiu d’una infracció molt greu, amb sancions que poden anar dels 90.001 als 300.000 euros i la suspensió de l’activitat durant un màxim de tres mesos per a cadascun dels canals.

Des del passat mes de febrer, quan va decidir intensificar el control sobre els continguts que emeten mitjans sense llicència, el Consell de l’Audiovisual ja ha actuat contra un total de deu ràdios i televisions per emetre continguts esotèrics en horari de protecció de la infància.