Ja ho va avisar a finals de gener i així ho està fent. El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha intensificat el control sobre els continguts de les televisions que emeten sense llicència. Aquest dilluns ha fet públic que ha iniciat quatre procediments sancionadors contra l’empresa Esoditel per emetre continguts esotèrics dins la franja de protecció de menors.

Esoditel emet Channel VIT sense llicència a través dels quatre canals del múltiplex 50 de Barcelona, amb programacions diferenciades, però en tots els casos centrades durant les 24 hores en l’esoterisme.

Multes de fins a 300.000 euros

El CAC va analitzar mostres de 48 hores de cadascun dels quatre canals durant diferents dies de febrer i va concloure que es tractava d’una oferta ininterrompuda de programes de caràcter esotèrics, continguts que només es poden emetre entre les 22 i les 6 h, i degudament senyalitzats, cosa que tampoc es complia.

En un comunicat, el Consell recorda que l’emissió d’aquest tipus de continguts en horari protegit pot ser constitutiu d’una infracció molt greu, amb sancions que poden anar dels 90.001 als 300.000 euros i la suspensió de l’activitat durant un màxim de tres mesos per a cadascun dels canals.

Des de que es va modificar la normativa audiovisual catalana fa poc més d’un any, aquesta és la primera actuació de l’ens regulador en relació amb un prestador que emet sense llicència, però se n’esperen més.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram