El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha obert un expedient pel cas del jutge que va impedir a un periodista de Levante-EMV prendre notes durant la vista oral i pública que estava cobrint. La queixa, presentada per la Unió de Periodistes Valencians (UPV), ha estat traslladada al servei d’inspecció del CGPJ perquè l’estudiï i en faci un informe.

Els fets van succeir el passat 17 de setembre, quan el magistrat Jesús Leoncio Rojo, titular del Jutjat Penal número 3 de València, va interrompre al cap de 20 minuts la declaració de l’acusat (un advocat que suposadament hauria estafat uns immigrants prometent regularitzar la seva situació a canvi de diners) per ordenar al redactor de tribunals del diari que deixés d’anotar el que estava dient.

Per a la UPV, la decisió del jutge és una “agressió” a la llibertat d’expressió, “vulnera flagrantment” els drets del periodista i “condiciona” el dret a la informació de la ciutadania. L’organització també denuncia que el periodista havia rebut un tracte “vexatori” quan el magistrat el va intentar “coaccionar” cridant-li l’atenció públicament.