El Col·legi de Periodistes de Catalunya acull aquest dimecres, a les 18 h, la taula rodona Calladeta estàs més guapa. Violència online contra dones periodistes, organitzada per la Unitat d’Igualtat de la Universitat Oberta de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

L’objectiu de la sessió és posar en comú l’anàlisi, des de la perspectiva de gènere, del fenomen del ciberassetjament en diferents contextos d’exercici de la professió periodística.

La taula comptarà amb la participació de Zuliana Lainez, presidenta de la Federació de Periodistes d’Amèrica Llatina i el Carib; Ana Isabel Bernal, professora de la Universitat Oberta de Catalunya; la periodista i escriptora Cristina Fallarás, i la psicòloga Violeta Moreno, de l’associació Hèlia.

Com és la violència que s’exerceix contra dones periodistes a les xarxes socials? Quines són les conseqüències? Amb quins instruments comptem per denunciar-ho? Quines mesures poden exigir-se als mitjans perquè les dones realitzin el seu treball amb seguretat? Quins marcs normatius reconeixen el dret de les dones periodistes a exercir la seva professió amb plenes garanties, així com el seu dret a la lliure expressió? Aquestes i d’altres qüestions es plantejaran en el debat.

Les entitats organitzadores consideren que reflexionar sobre com s’aborda la limitació del dret d’accés a l’esfera pública en el cas de les periodistes pot donar pistes sobre l’estat de salut de la lliure expressió de les dones en les societats digitals.