Quins són els col·lectius més estigmatitzats als mitjans de comunicació? Quina responsabilitat social tenen els mitjans per trencar falsos clixés? Contribueixen a reforçar prejudicis? Cal fer canvis en el llenguatge que s’utilitza per tractar determinats temes? Aquestes i altres qüestions s’intentaran respondre en la sisena sessió del cicle Vermut & Periodisme, que té lloc aquest dissabte al migdia a l’espai Betahaus de Gràcia.

Per tractar el tema, el cicle reuneix Juan de Dios Ramírez Heredia, periodista i advocat, exdiputat al Congrés i al Parlament Europeu, fundador de la Unió Romaní Internacional; Juana Gallego, periodista, escriptora i professora a la UAB, experta en qüestions de gènere i mitjans; Daniela Ortiz, artista i activista peruana, i Elisenda Ferrer, directora de comunicació de la Federació Salut Mental Catalunya.

La sessió seguirà la mateixa metodologia que en les anteriors trobades, plantejant el debat mitjançant un joc: s’interpel·larà els convidats amb preguntes i/o informacions que trobaran dins uns sobres de colors. Així, hauran de reflexionar sobre cites, titulars de premsa, preguntes i piulades. El debat també preveu la participació del públic assistent i del que el segueixi via Twitter a través de l’etiqueta #veriper6.