El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals manté negociacions en fase “molt avançada” amb el Govern per poder disposar d’una aportació extraordinària aquest any i així “alleugerir” una situació econòmica d’“alta complexitat”, segons ha explicat la vicepresidenta de l’ens, Núria Llorach, en sessió de control parlamentari.

La presidenta en funcions ha remarcat que aquests diners que s’estan negociant seran “vitals” per poder afrontar el “dèficit” generat pel retorn del 5% de reducció salarial aplicat als treballadors, en compliment d’una sentència judicial.

Retallades en continguts

Llorach considera “imprescindible” que la CCMA disposi de més recursos per no traspassar línies vermelles. A l’abril, la direcció de la Corporació va presentar un avantprojecte de pressupost que preveia una aportació extraordinària de 26 milions per part de la Generalitat, la qual va ser denegada.

Segons ja va advertir aleshores Núria Llorach, sense un increment en l’aportació pública, la Corporació hauria d’implementar uns nous ajustos que afectarien “inevitablement” els continguts audiovisuals externs i les inversions tecnològiques i logístiques previstes.

I així està passant. A banda de tenir aturada la unificació a Sant Joan Despí de les redaccions d’informatius i esports de TV3 i Catalunya Ràdio, fins a finals d’any s’està retallant en producció de programes (tant interna com associada) en totes les àrees.

En el cas de la televisió, en el darrer quadrimestre no hi haurà cap programa familiar d’entreteniment per als dissabtes a la nit a TV3. I en l’àmbit informatiu ja s’ha decidit prescindir del .CAT i el Vespre 324, i reduir les rodes informatives del 324. A banda, la direcció s’està repensant els canals Esport3 i el 33. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram