Amb motiu de les eleccions al Parlament Europeu tornen els blocs electorals. I com en anteriors comicis, el Col·legi de Periodistes de Catalunya demana la seva supressió. La institució entén que les eleccions europees i la futura Llei Electoral Catalana (LEC) són una “oportunitat d’or” per acabar amb els blocs electorals. En aquest sentit, reclama als partits que formen part de la ponència de la LEC que “no perpetuïn i oficialitzin” en el seu redactat “el que és una imposició inacceptable en una democràcia avançada i una autèntica anomalia a Europa”.

La protesta contra els blocs s’escenifica aquest dilluns, a les 19 h, amb un acte reivindicatiu a la seu del Col·legi, on es presentarà un manifest en motiu dels comicis europeus d’aquest mes.

La denúncia del CPC ha rebut el suport d’organitzacions com la Federació Europea de Periodistes (EFJ/FEP), el Sindicat Nacional de Periodistes de França (SNJ) i el Consell de la Deontologia Periodística de Bèlgica (CDJ). Totes elles han fet arribar missatges de protesta que es projectaran en l’acte de dilluns, que comptarà amb les intervencions de la degana del Col·legi, Neus Bonet, i del vocal i responsable del grup de mitjans públics, Carles Prats.