Aquest dijous, l’assemblea general extraordinària del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ha aprovat la creació de la demarcació territorial de la Catalunya Central, integrada per les comarques del Bages, Anoia, Osona, Berguedà, Solsonès i la Cerdanya. Aquesta darrera ha estat afegida arran d’una esmena presentada en el període d’informació pública.

La nova demarcació és la sisena del CPC i se suma a les ja existents de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre. Precisament, per incorporar la Catalunya Central, ha calgut modificar dos articles dels Estatuts del Col·legi que feien referència al nombre de demarcacions i a les denominacions.

Durant l’exposició de la proposta, el degà JosepMaria Martí ha defensat la “necessitat” d’apropar al territori els serveis que ofereix el CPC.

Aquest dijous també s’ha celebrat l’assemblea ordinària del Col·legi de Periodistes, que ha aprovat per unanimitat la memòria  i el compte de resultats del 2012, així com el pressupost del 2013.