El Grup de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza aquest dijous, a les 18.30 h, la jornada Rumors, discurs de l’odi i xenofòbia. En la sessió s’abordarà el paper dels mitjans de comunicació en la difusió d’estereotips, la construcció de rumors i la seva extensió, la semàntica del discurs discriminatori, i la invisibilitat de les noves cultures en els mitjans, entre altres qüestions.

La jornada comptarà amb tres ponències: La responsabilitat dels mitjans en la difusió dels estereotips i els rumors i el paper de les xarxes socials, a càrrec del periodista Paco Martín, membre de l’Associació Darna; L’activisme contra el discurs de l’odi. Eines i mecanismes per a la sensibilització, de Fatou Faye Secka, portaveu d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme, i El discurs d’odi i la llibertat d’expressió. Anàlisis dels marcs mentals de les narratives discriminatòries, amb Maria Manyosa, comunicadora social de l’Observatori del Discurs Discriminatori als Mitjans.

La jornada obre el cicle de debats que organitza anualment el Grup de Periodisme Solidari del CPC per oferir una visió “honesta i sincera” sobre aquells temes que dominen la quotidianitat amb la presència d’especialistes i experts.