La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha donat a conèixer els premiats de la 28a edició de la Festa de les Petxines de la Informació, en un acte virtual.

Enguany, el col·legiats han atorgat la Petxina Km. 0 a l’espai Connecta 10 comarques de TAC12, “per l’aposta pel territori d’aquest programa de connexions en directe que es realitza conjuntament amb Canal Reus, Canal Terres de l’Ebre i Canal 21”.

En aquesta tercera edició d’aquest guardó que distingeix el producte periodístic de proximitat també havien estat finalistes el digital Tarragona21 (ara Tots21) i L’Espluga FM Ràdio.

Per altra banda, s’ha concedit la Petxina Oberta (que premia les fonts informatives que faciliten la feina dels periodistes) al departament de premsa de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona “per mantenir-se al peu del canó a l’hora d’atendre les peticions dels professionals de la comunicació, tot i la complexa situació sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19”.

Per la seva part, la Petxina Tancada (un toc d’atenció a les fonts que la dificulten) ha estat per al Departament d’Interior amb Miquel Buch com a conseller, “pel menysteniment cap a la premsa local durant les hores posteriors a l’accident químic a l’empresa Iqoxe del polígon petroquímic de Tarragona”.

El tradicional acte de lliurament dels premis ha estat definitivament suspès per la pandèmia. Inicialment s’havia de celebrar al juny, però es va posposar a la tardor, i finalment s’ha anul·lat.